PROFESJONALIZM, PIENIĄDZE, SATYSFAKCJA! CHCESZ MIEĆ BOGATE ŻYCIE ZAWODOWE?
PRZYJDŹ DO NAS, KSZTAŁCIMY OD POKOLEŃ!

URZECZYWISTNIMY TWOJE MARZENIA ZAWODOWE!! Jeśli jesteś osobą:

  • otwartą,
  • uśmiechniętą,
  • uprzejmą,
  • lubiącą wyzwania,
  • odpowiedzialną ,
  • umiejącą pracować w grupie,
  • uczciwą

…ten zawód jest dla Ciebie. ZDOBYWASZ ZAWÓD I TYTUŁ TECHNIKA Z UPRAWNIENIAMI DO PRACY W UNII EUROPEJSKIEJ! ZDAJESZ MATURĘ , PO KTÓREJ MOŻESZ KONTYNUOWAĆ NAUKĘ NA DOWOLNIE WYBRANYM KIERUNKU STUDIÓW !

Przykładowy obraz
5

ZDOBYWASZ WIEDZĘ I ROZWIJASZ SWOJE UMIEJĘTNOŚCI NA PRAKTYKACH I NA STAŻACH ZAGRANICZNYCH w renomowanych zakładach gastronomicznych w kraju i za granicą (m.in. Włochy, Grecja, Niemcy) MOŻESZ UZYSKAĆ DODATKOWE KWALIFIKACJE:

  • BARMANA,
  • BARISTY,
  • SOMMELIERA,
  • CARVINGU
  • KELNERA,
  • KUCHARZA
  • I INNE.
Przykładowy obraz
Przykładowy obraz
203123938 889581101903845 2742447724574154088 n

TECHNIK ŻYWIENIA I USŁUG GASTRONOMICZNYCH to zawód z przyszłością znajdziesz pracę w Polsce i na obszarze Unii Europejskiej jako:

  • kierownik, menager restauracji
  • szef kuchni, kucharz
  • kierownik sali, kelner, barista, barman, sommelier
  • organizator usług cateringowych, eventów, przyjęć okolicznościowych  (Wedding Planer)
  • pracownik biurowy

MIEJSCA PRACY:

  • restauracje, bary, kawiarnie
  • ośrodki wypoczynkowe
  • hotele i pensjonaty turystyczne
  • zakłady uzdrowiskowe
  • stołówki
  • agroturystyka
  • branżowe organizacje, fundacje i stowarzyszenia
  • własna działalność gospodarcza
  • obiekty gastronomiczne w środkach transportu: statki pasażerskie, promy, linie lotnicze, kolej

TECHNIK ŻYWIENIA I USŁUG GASTRONOMICZNYCH (343404) cykl kształcenia:

– po gimnazjum: 4 lata
– po szkole podstawowej: 5 lat Absolwent szkoły kształcącej w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych jest przygotowany do wykonywania następujących zadań zawodowych:

  • oceniania jakości żywności oraz jej przechowywania
  • sporządzania i ekspedycji potraw i napojów
  • planowania i oceny żywienia
  • organizowania produkcji gastronomicznej
  • planowania i realizacji usług gastronomicznych.

Kształcenie w zawodzie TECHNIK ŻYWIENIA I USŁUG GASTRONOMICZNYCH odbywa się w ramach dwóch kwalifikacji: TG.07    Sporządzanie potraw i napojów nauczysz się:

  • prawidłowo przechowywać produkty spożywcze i wyroby kulinarne,
  • przygotowywać różnego typu potrawy i napoje,
  • korzystać z nowoczesnego sprzętu wykorzystywanego w gastronomii,
  • dekorować potrawy i dobierać  odpowiednią zastawę stołową

TG.16 Organizacja żywienia i usług gastronomicznych nauczysz się:

  • jak zdrowo i racjonalnie należy się odżywiać ,
  • jak planować jadłospisy, organizować różnego typu  przyjęcia, obsługiwać konsumentów, planować  i organizować produkcję gastronomiczną ,
  • opracowywać karty menu oraz kalkulować koszty usług gastronomicznych.

PRZYJDŹ DO NAS
SPEŁNISZ SWOJE MARZENIA ZAWODOWE !!! Przedmioty punktowane przy rekrutacji:

  • język polski
  • język obcy
  • biologia
  • informatyka
Przykładowy obraz
Przykładowy obraz
Przykładowy obraz
Przykładowy obraz
9